Een regen vol culinaire erkenningen

Terug naar overzicht

Het was een zomer met regen en zonneschijn. Bij restaurant Ciel Bleu regende het culinaire erkenningen. Zo mag het altijd wel regenen!

La Liste top 1000

Ciel Bleu is uitgeroepen tot een van de top drie restaurants in Nederland door La Liste Top 1000 Restaurants in de Wereld voor 2023. Dank aan chef Arjan Speelman en Maître Francesco Simonelli, ons toegewijde team, onze geweldige gasten en alle bijdragers aan dit succes.

Arjan leidt de keuken bij Ciel Bleu sinds 2022. Zijn reis in restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura Amsterdam begon meer dan twintig jaar geleden. In 2003 werd hij gevraagd om het keukenteam van Ciel Bleu mede te leiden en bracht het restaurant naar dubbele Michelin-sterrenstatus door gebruik te maken van de sterke punten en talenten van elk teamlid en het leiden van een toegewijde en betrokken groep individuen. In Ciel Bleu willen Arjan Speelman en zijn team een wereldklasse dining ervaring creëren en de ultieme smaak bereiken door de inbreng van passie, expertise en finesse. De ambachtelijke en traditionele keuken wordt vermengd met inspiraties vanuit alle hoeken van de wereld.

Joop Braakhekke Hospitality Award

Onze sommelier bij restaurant Ciel Bleu, Noël Vanwittenbergh, ontving de Joop Braakhekke Hospitality Award voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan de gastronomie. De terechte prijswinnaar zal een jaar lang jong talent Marly Sauer begeleiden in de branche onder toezicht van gewaardeerde juryleden. Dit initiatief heeft tot doel de volgende generatie restaurantprofessionals te inspireren en te bevorderen. We zijn enorm trots en willen Noël van harte feliciteren.

Noël is een vooraanstaande sommelier, bekend om zijn uitzonderlijke smaakpalet en toewijding aan de wereld van wijn. Hij is eerder bekroond met de eretitel Honorary Gastronomy Sommelier. Zijn reis bracht hem in 2007 naar het befaamde restaurant Ciel Bleu** in Hotel Okura in Amsterdam, waar hij meesterlijke wijncombinaties heeft samengesteld die de culinaire ervaring naar nieuwe hoogten tillen. Noëls expertise en passie voor wijn hebben hem respect in de branche opgeleverd.

Wine Spectator 2023

Wine Spectator’s Restaurant Awards 2023 erkenden het buitengewone wijnassortiment van restaurant Ciel Bleu. Het is een internationale erkenning in drie categorieën: Award of Excellence, Best of Award of Excellence en Grand Award. Ciel Bleu ontvangt de Best Award of Excellence al meer dan tien jaar op rij. Dank aan Noël Vanwittenbergh en Niccolò Benigni voor hun inzet voor de beste wijnselectie!

100 chefs

Tot slot, delen we met trots dat onze twee Michelsterren chef Arjan Speelman deel uitmaakte van de line-up van 100 Chefs. Dit prestigieuze culinaire evenement wordt georganiseerd door Gault&Millau, een zeer gerespecteerde restaurant- en horecagids. Het evenement toont de culinaire vaardigheden en creaties van topchefs uit Nederland en daarbuiten.