Waar harmonie en diversiteit samenkomen

East meets West in Hotel Okura Amsterdam.

Terwijl Nederland Internationale vrouwendag vierde op 8 maart, stond in Japan op 3 maart de jonge generatie centraal tijdens Hinamitsuri 雛祭, ook bekend als Meisjesdag. Tijdens Hinamitsuri wordt gebeden voor gezondheid, voorspoed en geluk van meisjes. Tijdens deze kleurrijke viering wordt er genoten van zoete lekkernijen en worden prachtige ornamentale poppen tentoongesteld op rood tapijt.

In Hotel Okura Amsterdam omarmen wij diversiteit in cultuur en traditie.  Dit zien we terug in de samenstelling van ons team en in onze unieke Omotenashi gastenbelevenis. Ik ben trots op onze harmonie; de inclusieve en respectvolle omgeving die wij bieden waarin iedereen zich gewaardeerd en thuis voelt.

Michiel Roelfsema
General Manager
Hotel Okura Amsterdam

TEAM NL BOCUSE D’OR

Deze maand namen twee gastronomische talenten, Chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong, deel aan de Bocuse d’Or competitie, ’s werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd. Ciel Bleu’s Executive Chef Arjan Speelman coachte het duo en heeft de talenten klaargestoomd voor dit prestigieuze evenement. Speciaal voor de Bocuse d’Or competitie is Okura’s kookstudio omgebouwd tot trainingskeuken.

Het team behaalde uiteindelijk de elfde plaats, een trotse prestatie te midden van 20 landen in Europa. De Europese finale vond plaats in Trondheim in Noorwegen.

YAMAZATO – DISNEY+NL SHŌGUN PREMIERE

Onze Chef de Cuisine van Yamazato restaurant, Tsukasa Hagimori, en zijn team bereidden Michelinster-gerechten ter ere van de première van Disney+ NL Shōgun. De dramaserie speelt zich af in het 17e-eeuwse Japan en is gebaseerd op de roman van de Brits-Amerikaanse auteur James Clavell. Het Yamazato-team trakteerde de gasten op een authentieke Japanse culinaire Kaiseki Ryori ervaring en sprankelende sake in het Koninklijk Theater Tuschinski, compleet met prachtige Bonsai-bomen en live Shakuhachi-optredens door Hélène Codjo.

Nieuwe Chef de Cuisine Ciel Bleu

Mike Klaassen is weer terug van weggeweest bij Ciel Bleu. Hij vervult de rol van Chef de Cuisine in de keuken van tweesterrenchef Arjan Speelman. Volgens Arjan maakt de combinatie van Mikes nuchtere karakter en hoge ambitieniveau hem een uitblinker in zijn vakgebied. Mike heeft in de top van de wereld meegelopen en neemt die ervaring mee naar Amsterdam.

Gasten kunnen zich verheugen op een onvergetelijke gastronomische ervaring onder leiding van dit dynamische duo.

LEES MEER

GREEN GLOBE PLATINUM MEMBER

Met trots namen we op 14 maart opnieuw de Green Globe Platinum-certificering in ontvangst. Hét wereldwijde certificeringsprogramma voor duurzaam reizen en toerisme.

Sinds 2013 is Okura lid van Green Globe. Wij bevorderen duurzaamheid volgende de principes van Kaizen. Deze Japanse filosofie pleit voor veranderingen met een blijvend effect. Jaarlijks streven we naar vooruitgang in het naleven van de hoogste duurzaamheidsnormen, wat essentieel is voor het behoud onze Platinum-status bij Green Globe.

LEES MEER

PROMOTIES

Bent u van plan om enkele dagen in Amsterdam te verblijven? Ontvang 20% voordeel op uw kamerprijs wanneer u vier nachten of langer boekt. Bel ons reserveringsteam direct om uw verblijf te plannen en profiteer van dit exclusieve aanbod. Ontdek Amsterdam en geniet van een zorgeloos verblijf. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen!

CONTACT

SAKURA EXPERIENCE

Ervaar de lente in volle pracht met ons Sakura Experience arrangement! Bewonder Sakura bloesems en Okura tulpen in onze tuinen en in Keukenhof. Geniet van een heerlijke Sakura Afternoon Tea met een glas ambachtelijke Cuvée Okura, inclusief een overnachting, ontbijt, Keukenhof-toegang en een late check-out tot 14:00 uur.

BOEK NU