OKURA GEEFT DE ZOMER KLEUR MET COCKTAILS POP-UP

Op de eerste dag van de zomer brengt Hotel Okura Amsterdam het vakmanschap mixology tot leven met Cocktails Pop-up. Het zonnige loungeterras van Serre Restaurant aan het water is tijdelijk gehuld in zomerse kleuren en staat in het teken van overheerlijke cocktails. Het is dé plek om in alle rust te genieten in hartje Amsterdam en in stijl te proosten met elegante en ambachtelijke cocktails met een Japanse touch.


Speciaal voor het pop-up terras heeft het deskundige barteam, onder leiding van Najade Bijl, zes signature cocktails gecreëerd. Ook een zonder alcohol.


The Sakura combineert Toki Whiskey met Japanse Ginkonoot siroop tot een boozy creatie, The Lychee is droog en bloemig dankzij Nikka gin en Lychee likeur, de verfrissende The Shiso heeft een touch van umami dankzij Yamaoka Shiso Shochu, The Matcha is complex en gebalanceerd met een toevoeging van Yuzucello van Ciel Bleu, The Honeysuckle is zoet, zuur met een vleugje bitter, de alcoholvrije The Manderin geeft een verrassende sensatie dankzij sanchoblad.


In het hart van mixology ligt een diepgaand begrip van verfijnde smaakcombinaties en de delicate harmonie tussen zorgvuldig gekozen ingrediënten. Elke cocktail vertegenwoordigt verse, pure ingrediënten in combinatie met precieze technieken.

Barmanager, Najade Bijl bij Hotel Okura Amsterdam: “Het is geweldig om met de Cocktails Pop-up ons vakmanschap in het zonnetje te zetten. Om onze passie voor het vak te laten zien en gasten te vertellen wat er schuilgaat achter de heerlijke smaken. Aan het drinken van een cocktail gaat een wereld vooraf. Door de wereld van mixology een beetje te kennen, smaken de cocktails nog beter. Beleving is tenslotte ook een deel van de smaaksensatie. Zo dompelen we gasten ook graag onder in Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart. Alles bij elkaar opgeteld maakt Cocktails Pop-up uitzonderlijke ervaring.”

Share by: