3 vragen aan Ivo de Beus

Terug naar overzicht

Elke maand, stellen we graag een van onze waardevolle teamleden aan u voor. Dit keer Ivo de Beus, Assistant Director of Food & Beverage.

Wat maakt jouw dag als Assistant Director of Food & Beverage?

In mijn rol als Assistant Director if Food & Beverage zijn er twee situaties waar ik het meest van geniet. Als onze gasten zichtbaar genieten van de restaurants en bars en als ik onze teams harmonieus zie samenwerken om de beste service te bieden. Mijn dag is perfect als dit samenkomt en ik een restaurant binnenloop met een geweldige sfeer. Dat is precies de ervaring die we onze gasten willen bieden.

Hoe klinkt de Japanse filosofie van Kaizen door in de restaurants van Hotel Okura Amsterdam?

De Japanse Kaizen-filosofie resoneert in alles. Het is een belangrijke manier om de kwaliteit en beleving van onze restaurants continu te verbeteren. Een manier van denken én handelen. Wij blijven altijd kritisch op waar het beter kan. Een status quo bestaat niet bij ons. Zo scherpen we telkens onze interne processen aan om onze gasten een unieke totaalbeleving te bieden. Dit betekent bijvoorbeeld dat restaurantpersoneel onze kaasleverancier bezoekt om hun werkwijze beter te begrijpen. Niet alleen om beter samen te werken maar ook om een mooi verhaal aan de gast te kunnen vertellen. Of een ander voorbeeld: tijdens evenementen delen onze chefs de keukens met andere gerenommeerde chefs om ideeën uit te wisselen. Zo blijven we altijd vernieuwen.

Wat maakt de samenwerking tussen Okura en Homeland zo hecht?

Hotel Okura Amsterdam en Brouwerij Homeland hebben elkaar eind vorig jaar beter leren kennen en besloten samen bier te ontwikkelen. We delen belangrijke waarden, zoals kwaliteit, vakmanschap, intense smaken en seizoen gebondenheid. Deze gelijkgestemdheid, gecombineerd met een creatieve sessie tussen de Homeland Meesterbrouwer en onze Executive Chefs, resulteert in spannende en expressieve bieren. Na het succes van de introductie van Okura Tripel, hebben we onlangs ons tweede bier met Homeland te maken ‘Okura Wit’. Een heerlijk fris bier om van te genieten op ons terras van restaurant Serre.